Coach & Consultant

Interim vervanging of crisismanagement

Tijdelijk management is een aanpak die op drie bepalende momenten in het bestaan van uw organisatie een belangrijke steun kunnen zijn;

Sterke groei

Typisch voor sterk groeiende organisaties, is dat de structuren, processen en vaardigheden niet meegroeien.  Daardoor blijven tal van bedrijven met een enorm potentieel hangen in een KMO attitude en verhinderen ze zichzelf om effectief de stap naar voren te maken.

Een snelle en bijzonder effectieve  uitweg hiervoor is een ervaren interim manager binnen halen om naast u de interne groei te bewerkstelligen zodat u zich kan focussen op het uitbreiden van uw activiteiten.

Tijdelijke afwezigheid van sleutel figuren

Een sabbatical, zwangerschapsverlof, een langdurige ziekte, burn-out.  Of de betrokkenen nu terug keren of vervangen dienen te worden, u moet de lacune opvullen.  Te vaak proberen we dit te doen door de taken te herverdelen onder anderen.  Het enige resultaat dat u daarmee bekomt is dat alle taken en afdelingen eronder zullen lijden.

Een ervaren tijdelijke manager kan deze lacune opvullen zodat niets de operationele werking van uw organisatie in de weg staat.  Dat geeft u tijd om te wachten tot de betrokken manager terug is, of om een andere kandidaat te vinden, zonder onder tijdsdruk te snel te moeten beslissen.

Crisis management

Soms lopen de beste plannen fout en komt u door omstandigheden in moeilijke situaties terecht.  U kan dan met de koppigheid ondernemers eigen blijven voort ploeteren tot het bittere einde, of u kan beroep doen op een ervaren crisis manager die met meer afstand en een ruimere ervaring oplossingen kan vinden, zodat u – eens de problemen van de baan – verder kan en uw onderneming verder kan uitbouwen.

Aarzel nooit om een externe manager in te schakelen wanneer het water te hoog komt te staan.  Er kan veel, mits de juiste aanpak.  En de kostprijs valt beter mee dan u denkt (en kan verbonden worden aan de effectief behaalde resultaten)

Nood aan een tijdelijke manager?  Vraag meer info via onderstaand formulier.

Download de brochure

Enkele referenties