Coach & Consultant

Stress management

Stress, binnen werksituaties, is meestal het gevolg van verwachtingen die aan mensen gesteld worden (of hun perceptie daarvan) en de mogelijkheden die ziet om hieraan te voldoen.

Voor velen is het ‘niet voldoen’ in de ogen van de chef een directe bedreiging voor hun werkzekerheid, hun zelfbeeld, hun inkomen…  Dat provoceert een (vaak permanente) stressreactie.

Tel daarbij de steeds complexere sociale omgeving, de complexere relaties, der maatschappelijke onzekerheid op tal van gebieden, de dagelijkse files en al die andere zaken waar we ons zorgen over maken…

Het gevolg is een situatie gaande van een knagende onvrede tot depressie, burn-out en erger.  Zonde, want er kan heel wat aan gedaan worden.

Sommigen zoeken hun heil in esoterische methodes, anderen bevechten het door een regelmatig bezoek aan de stamkroeg, sommigen gaan sporten of werken als vrijwilliger…  Maar allen lijden er nodeloos onder.

De moderne wetenschap biedt tal van inzichten en oplossingen die kunnen helpen.  We bundelden dit geheel in een eenvoudig programma dat over een periode van zes weken mensen helpt om te leren omgaan met al die zaken die velen als een bedreiging ervaren.

Met drie sessies (om de twee weken, ongeveer 2 uur per sessie) en een opvolging (met kans op persoonlijk gesprek wanneer nodig voor alle deelnemers) gedurende drie maanden helpen we ui en uw medewerkers om stressvrij productief te zijn, meer welbehagen te vinden in het werk en het leven en vooral, om alle nare gevolgen van stress maximaal te voorkomen.

Meer weten?  Download de brochure (beschikbaar vanaf 6 juni) of neem even contact met ons op via onderstaand formulier.

Ontdek ook de online reeks omgaan met stress

Enkele referenties